Over mij

 

Jody Zweserijn

Foto: Jan Bonnen

Wie ben ik

Mijn naam is Jody Zweserijn en mijn grote passie is fotograferen. Daarnaast hou ik van wandelen en actieve reizen maken. Ik woon in De Meern en werk vier dagen per week bij de facilitaire dienst van een grote uitvoeringsinstantie in Utrecht. Mijn interesses op het gebied van fotografie zijn natuur en reizen. Maar mijn beste foto’s zijn landschapsbeelden. Ik heb veel gevoel voor lijnen en compositie. Als kind en als puber heb ik heel veel getekend. Op de middelbare school had ik tekenen als eindexamenvak. Ik denk dat op dit vlak mijn basis al vroeg gelegd is.

Wat drijft mij

Sinds 2013 ben ik steeds actiever en gerichter gaan fotograferen. Ik hou van het licht, vooral van de ochtend en de avond. Mijn foto’s hebben vaak een realistische inslag en ik probeer een aparte sfeer te creëren door het licht, een aparte compositie of positie en door de afwerking. Vanaf kind af aan heb ik grote interesse in schilders als Carel Willink, Salvador Dali en zelfs Jeroen Bosch. Tekeningen van Escher hingen op mijn tienerkamer tussen de posters van popsterren uit de Hitkrant. Ik hou van magisch- en surrealisme. Het mag best een beetje duister en obscuur zijn. Ik zie die sfeer vaak terug in mijn eigen foto’s.

Mijn fotografie en aanverwante activiteiten

Vandaag de dag pak ik veel gelegenheid om te fotograferen en te schrijven. Via deze website schrijf ik geregeld blogs over mijn fotografie-activiteiten. Ik vind het heel leuk om mijn foto’s, aanpak, denkbeelden en ontwikkelingen te delen met anderen. En dat graag met een portie humor en zelfspot, want het moet allemaal niet té serieus zijn. Als u het leuk vindt kunt u zich via deze pagina abonneren op mijn blog, door uw e-mailadres in te vullen in het daarvoor bestemde vakje. U krijgt dan een e-mail zodra ik een blog publiceer.

Naast amateurfotograaf ben ik ook redacteur bij Natuurfotografie.nl, het grootste digitale natuurfotografieplatform van Nederland. Ik verzorg hier de rubrieken tips en gebiedsbeschrijvingen. In de rubriek fotobespreking bespreek ik circa 5 x per jaar ingezonden foto’s. In 2016 en 2017 heb ik onderdeel uitgemaakt van het moderatorsteam van Nederpix.

Beelden gebruiken en kopen

Indien u een foto van mij wilt kopen en/of voor publicatie wilt gebruiken, stuurt u mij dan een e-mail via de contactpagina van deze website.