Over mij

Wie ben ik

Mijn naam is Jody Zweserijn en mijn grote passie is fotograferen. Daarnaast hou ik van wandelen en actieve reizen maken. Ik woon in De Meern en werk vier dagen per week bij de facilitaire dienst van een grote uitvoeringsinstantie in Utrecht. Mijn interesses op het gebied van fotografie zijn natuur en reizen. Maar mijn beste foto’s zijn landschapsbeelden. Ik heb veel gevoel voor lijnen en compositie. Als kind en als puber heb ik heel veel getekend. Op de middelbare school had ik tekenen als eindexamenvak. Ik denk dat op dit vlak mijn basis al vroeg gelegd is.

Wat mij drijft

Sinds 2013 ben ik steeds actiever en gerichter gaan fotograferen. Ik hou van het licht, vooral van de ochtend en de avond. Mijn foto’s hebben vaak een realistische inslag en ik probeer een opvallende sfeer te creëren door het licht, een onverwachte compositie en door de manier van bewerken. Van kind af aan heb ik grote interesse in schilders als Carel Willink, Salvador Dali en zelfs Jeroen Bosch. Ik hou van magisch- en surrealisme. Het mag best een beetje duister en obscuur zijn. Ik zie die sfeer vaak terug in mijn eigen foto’s.

Mijn fotografie en blogs

Ik neem veel gelegenheid om te fotograferen en te schrijven. Op deze website publiceer ik geregeld blogs over mijn fotografie-activiteiten. Ik vind het heel leuk om mijn foto’s, aanpak, denkbeelden en ontwikkelingen te delen met anderen. En dat graag met een portie humor en zelfspot, want het moet allemaal niet té serieus zijn. Als u het leuk vindt kunt u zich via deze pagina abonneren op mijn blog, door uw e-mailadres in te vullen in het daarvoor bestemde vakje. U krijgt dan een e-mail zodra ik een blog publiceer.

Fotograferen en schrijven voor derden

Naast fotograferen schrijf ik ook artikelen in opdracht. Veel hiervan zijn gepubliceerd op de website Natuurfotografie.nl. Denkt u hierbij aan tips, fotobesprekingen, gebiedsbeschrijvingen, columns en achtergrondartikelen. Tevens ben ik van december 2017 tot oktober 2020 redacteur geweest bij deze website.

Op het moment schrijf ik in opdracht van natuurfotografie-organisatie Nature Talks teksten en artikelen voor hun website en geef ik fotografieworkshops. Eén hiervan is de fotocursus “Art Based Learning” waarin ik de cursisten meeneem in een leermethode voor natuurfotografen die helpt dichter bij de eigen creativiteit te komen en deze blijvend te ontwikkelen. Wil je meer over deze cursus weten, kijk dan ook eens op de pagina van deze website: “Leren van kunst, Art Based Learning”.

Vragen

Heeft u vragen, wilt u advies, heeft u een schrijfopdracht of wilt u foto’s van mij kopen, neem dan contact met mij op via e-mail.