IJsland in de winter

Nadat ik in 2009 in de zomer op IJsland geweest ben, wist ik dat ik IJsland nog wel een keer in winterse sferen mee wilde maken. Samen met mijn reisvriend heb ik me voor maart 2011 aangemeld bij SNP voor hun sneeuwwandelreis op IJsland, vanuit Landmannalaugar. De reis is een sportief avontuur geworden die ik nooit van mijn leven had willen missen. We starten met een overnachting in Reykjavik en worden de volgende dag opgehaald door superjeeps met banden die bijna even hoog zijn als ikzelf. In een paar uur rijden en “dansen” we naar de berghut van Landmannalaugar, een rit om niet snel te vergeten, want door de het uitzicht op de witte en mistige wereld wist ik op een zeker moment niet meer wat onder en boven was en of we nu voor of achteruit reden. We hebben een paar dagen in de berghut van de camping van Landmannalaugar doorgebracht. Daarna hebben we een dagtocht met sledes gemaakt richting hut van Hrafntinnusker, waar we twee overnachtingen hadden en rondwandelingen gemaakt hebben. Vervolgens terug naar Landmannalaugar, waar we een dag later weer door de superjeeps opgehaald zijn.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties