USA – Hawaii

In oktober en november 2011 heb ik samen met 2 vrienden een fantastische reis mogen maken. Ik heb individueel een familiebezoek in Californië San Jose gedaan, daarna zijn 2 vrienden van mij gekomen en hebben we Yosemitepark bezocht. Daarna zijn we nog een paar dagen in San Francisco gebleven. Toen zijn we doorgevlogen naar Hawaii Oahu. Hier hebben we eerst nog een paar dagen op onszelf doorgebracht, waarna we aangesloten zijn bij een groepsreis van SNP. We hebben achtereenvolgens nog de eilanden Maui, Kauai en Big Island bezocht. De foto’s van deze reis heb ik opgeknipt in drie pagina’s: deze pagina, USA – Yosemite en San Francisco.

Wij hebben vier eilanden van de eilandgroep Hawaii bezocht: Oahu, Maui, Kauai en Big Island. Op elk eiland zijn we een paar dagen gebleven. Op het moment dat we op het eiland Oahu waren, was de Apec Conferentie aan de gang en hebben we het genoegen gehad ons bezoek te mogen delen met President Obama. We hebben ‘m overigens nooit gezien. De eerste dagen zijn we op de North Shore verbleven, rustiek en zeer fotogeniek. Daarna hebben we nog een paar dagen in op Waikiki Beach doorgebracht. We hebben Pearl Harbor bezocht en we zijn nog naar de zuid/west punt gereden om blowhols te zien en te genieten van de uitzichten op Makapuu Head, Koko Crater en Koko Head. En uiteraard zijn we op Diamonds Head geweest. Vervolgens hebben we het reisgezelschap ontmoeten en zijn we daags daarna doorgevlogen naar Maui. We bewandelen op dit eiland de Hoapilli Trail, we bekijken de zonsopgang vanaf de top van Haleakala Vulkaan waarna we de Sliding Sands Trail lopen, wie zien “Silverswords” in alle levensstadia en we hebben nog een snorkelavontuur naar Molokini, wat achteraf weggegooid geld blijkt, want het koraal is zo dood als een pier. Vervolgens, hup in het vliegtuig, naar  Kauai. Dit eiland heeft een overweldigende jungle; De film Jurassic Park is hier opgenomen. We wandelen langs de Napali kust via de Kalalau Trail, we wandelen via de Alakai Swamp Trail naar the Wettest Spot On Earth en we maken een helicoptervlucht “doors off” boven de mooiste punten van het eiland. Tot slot kopen we Red Dirt Shirts om daarna het eiland te verlaten richting Big Island. Helaas slaat hier de tropische regen toe en hebben we een paar natte dagen. We logeren in Hilo en Kona. Vanuit Hilo bezichtigen we Akaka Falls, Volcanoes NP met de Kilauea Iki krater, we wandelen door de lavavelden van het park en bekijken de petroglieven bij Pu”hy Loa. Vanuit Kona gaan we naar Puuhonua o Honauanau Park, we wandelen over de Captain Cook Monument Trail en rijden naar Mauna Kea waar we de zonsondergang missen. Tot slot nog wat shoppen op Black Friday en dan is het tijd om naar huis te gaan.

Fotograferen op Hawaii is een unieke belevenis qua natuur en landschapsfotografie. Je hebt tropisch oerwoud, Bountystranden met azuurblauwe zeeën en actieve vulkanen. En dat alles in overweldigende vormen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties