USA Noord-West

In het voorjaar van 2005 heb ik samen met mijn moeder een autoreis gemaakt in het Noord-Westen van de USA. De reis is logistiek georganiseerd door Wereld Contact Reizen en we hebben deze gecombineerd met een familiebezoek, waarbij we in San Jose Californië mijn moeders zuster (dus mijn tante) en haar gezin, hebben kunnen bezoeken. De reis heeft een valse start in Seattle, omdat ik mijn paspoort in de wc van het vliegveld van Chicago heb laten liggen. Met bemoeienis van een chagrijnige douanebeamte, die mij uiteindelijk enorm geholpen heeft, is er contact gelegd met het grondpersoneel van UA in Chicago. Om een lang verhaal kort te maken: mijn paspoort werd in een FEDEX envelop in het hotel in Yellowstone geleverd. Weliswaar op mijn kosten: á $ 5,-. Nogmaals hulde aan die douanebeamte, die dééd alsof het ‘m allemaal niets interesseerde….. Na een dagje Seattle: Needle, Pikes Market Place (vismarkt), The North Face Store, Star Bucks, Mac Donalds en The Old Spaghetti Factory, gaat de reis richting Spokane, Missoula, Yellowstone, Jackson, Salt Lake City, Elko, Lake Tahoe, Monolake, Yosemite en San Jose. Daar blijven we een paar dagen bij de familie en bezoeken we San Francisco. Tot slot over de Golden Gate Bridge naar Redwoods NP en Crater Lake NP om te eindigen waar we begonnen: Seattle.

We hebben genoten van de prachtige uitzichten in Montana, de bizarre wereld van Yellowstone, het vrome van Salt Lake City, de uit duizenden herkenbare Yosemite en een heerlijk familiebezoek.