Natuurfotografie

De Wieden Weerribben: een Walhalla voor fotografen…….

  • 4 mei 2014

Woensdag 30 april ben ik in de vroege ochtend naar de Wieden Weerribben gereden. Mijn hoop, gedachten en plannen gingen uit naar uitsluipende libellen. Om vóór zonsopkomst in de Wieden te zijn moest ik om 1/2 4 op. Aaaarghhh, niet tof. Bij de Wieden aangekomen viel de zonsopkomst ook nog eens tegen. Ik ben eerst naar de Veenweide geweest. Daar ben ik op zoek gegaan naar libellen. Uiteindelijk heb ik behoorlijk wat cocoonen zien hangen, maar de libellen waren hier al uit. Toen heb ik me maar op andere macro gestort.

sized_DSC_7014_1780

Rond een uur of 10 ben ik de weg overgestoken en heb ik het Kiersche Wijdepad rond gelopen. Een heel mooi rondlopend pad van een kilometer of 5. Ergens in de buurt van de eendenkooi vlogen er hele zwermen libellen, echt, het leek wel een heftig luchtgevecht boven mij hoofd. Duidelijk dat deze al uitgeslopen waren……..

sized_DSC_7091

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Cees
10 jaren geleden

Prachtige foto’s Jody.

Gr Cees