Landschappen

Drie dagen Schiermonnikoog en een dagdeel Waddenkust

  • 8 mei 2014

Van vrijdag 2 mei tot maandag 5 mei ben ik met een fotografiegroep voor een meerdaagse fotoworkshop op Schiermonnikoog geweest. De workshop was onder leiding van fotograaf Johan van der Wielen. Vrijdag voeren we met koud en regenachtig weer van Lauwersoog naar Schiermonnikoog. Ik ben maar binnen gebleven tijdens de vaart. Op Schier stond Johan al klaar met fietsen voor ons. We zijn naar ons pension gefietst en hebben daar onze eerste lezing met als onderwerp landschapsfotografie van Johan gehad. Inmiddels scheen de zon uitbundig en waren er enorme mooie wolkenluchten ontstaan. Vol enthousiasme zijn we naar buiten gegaan en richting Westerstrand gelopen. Onderweg heeft Johan ons een impressie-oefening laten doen en ons daarna wat foto’s laten maken. Uiteindelijk zijn we het Westerstrand op gelopen. Een schitterende omgeving maar ook moeilijke fotografische omstandigheden met knalhard tegenlicht.

Westerstrand, Schiermonnikoog, 2-5-2014

Na dit rondje was het inmiddels etenstijd. Na het eten zijn we naar het Noorderstrand gefietst om daar foto’s te maken van de zonsondergang. Inmiddels was het bijna onbewolkt en lucht kleurde daarom ook prachtig. Tot slot zijn we naar de vuurtoren gefietst om nachtfoto’s te maken van het vuurtorenlicht. Helaas waren mijn foto’s hiervan, ondanks vele pogingen, niet erg geweldig.

Oosterstrand, Schiermonnikoog, 2-5-2014

Zaterdagochtend vroeg hebben nog een tweetal deelnemers van onze groep samen met Johan genoten van de zonsopkomst, maar ik was daar niet bij. Na het ontbijt hebben we de tweede lezing van Johan gehad, ditmaal over macrofotografie. Vervolgens zijn we via de dijk aan de Waddenzee-zijde richting Kobbeduinen gefietst. Onderweg hebben we foto’s gemaakt bij de Waddenzee en van een veld met Engels gras. Daarna zijn we naar de Kobbeduinen gegaan, waar we weer een fotografie-opdracht van Johan kregen. Eerst zoeken zonder camera naar 2 foto-onderwerpen, daarna aan elkaar terugkoppelen en dan de foto’s maken. Mijn eerste onderwerp had ik al gezien toen we de locatie op liepen….

Schiermonnikoog, 2014

Na het avondeten hebben we van alle deelnemers 2 foto’s besproken. Een lange, maar ook zeer leerzame zit. Zondagochtend zijn we naar de bunker gefietst om te fotograferen. Tot slot hebben we samen koffie gedronken en rond het middaguur was de workshop van Johan ten einde. Ikzelf ben teruggefietst naar de Kobbeduinen, omdat ik daar nog wat onderwerpen had gezien om te fotograferen.

Oosterstrand, Schiermonnikoog, 2-5-2014

Maandagochtend heb ik  met Anne Marie (nog een deelneemster aan de workshop die een dagje extra op Schier was gebleven), lekker aan het Noorderstrand gefotografeerd. ‘s-Middags ben ik met de boot teruggevaren naar het vaste land. Tot slot heb ik nog wat foto’s gemaakt van de Waddenzeekust vanaf de vaste wal en ben ik tot zonsondergang gebleven.

Waddenzee bij Ternaard, 5-5-2014

Daarna ben ik huiswaarts gegaan.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties