Bloemen en planten

Drie dagen vol bloemetjes…….

  • 15 april 2014

Wat een prachtige tijd van het jaar is dit!

sized_DSC_6183Afgelopen vrijdag heeft Johan van de Watering een gedeelte van zijn Masterclass I en Masterclass II groep mee naar het Hallerbos bij Brussel in België genomen. Deze dag heeft hij extra voor ons ingelast omdat we het vermoeden hebben dat op de data dat de cursussen (al lange tijd van te voren) zijn gepland, het bos in zijn unieke voorjaarssituatie (paarse boshyacinten, fluorescerend groene blaadjes en licht dat tussen de bomen en de takken heen piept) misschien over zijn hoogtepunt heen is. Nogmaals dank, Johan, dat je ons deze gelegenheid geboden hebt! Al stuiterend liep ik het bos in. Nog nooit heb ik iets dergelijks gezien. Eén en al paarse en lichtgroene waas, misschien wel tien voetbalvelden vol. Het lijkt wel een sprookjesbos. Leuk ook om te zien dat degenen die al eens in het Hallerbos geweest zijn zo rustig er doorheen lopen. We zijn tot dik na zonsondergang gebleven en we hebben tot het laatste toe foto’s gemaakt. Wat een belevenis. Qua fotoresultaten ben ik een beetje minder enthousiast. Ik vond het écht moeilijk om het hoofd koel te houden en heel gericht te gaan fotograferen. Gelukkig krijg ik 23 en 24 april nog een kans…..

sized_DSC_6370_1747Zondag en maandag heb ik samen met fotografievrienden Kievitsbloemen gefotografeerd. Ook deze bloemen zag ik voor het eerst in levende lijve. En ook hier was het voor mij moeilijk te bepalen hoe ik de Kievitsbloemen op de foto wilde hebben. Dichtbij of juist veel ruimte, weinig of meer scherptediepte, macro, zoom of groothoek? Daarbij waaide het ongeveer windkracht 4/5, waardoor scherpstellen een hele uitdaging was. Gelukkig heb ik meer dan voldoende foto’s gemaakt om wat leuke resultaten over te houden. Ik ben niet ontevreden.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties