Natuurfotografie

Mijn natuurfoto-expositie ‘Onverwachte natuurmomenten’ vanaf nu te zien

  • 31 augustus 2021

‘We vinden het gaaf als jij in ons Museum Hoge Woerd in De Meern je foto’s exposeert. Maar we zien wel graag dat je in je expositie de link naar de natuur in en rond Utrecht legt. Want daar staan wij voor‘.

Dit was ongeveer de hoofdboodschap die ik begin dit jaar kreeg van adviseur en programmamaker Astrid van Utrecht Natuurlijk tijdens ons oriënterende gesprek over het organiseren van een foto-expositie. Nu vind ik Utrecht door de drukte en geconcentreerde infrastructuur niet het makkelijkste gebied natuurfotografie te beoefenen. Maar ik nam de handschoen op en zei toe hiervoor te zorgen. Het plan voor natuurfoto-expositie ‘Onverwachte natuurmomenten’ was gemaakt, nu nog de foto’s.

Hamtoren, Vleuten, 2021

Hamtoren in Vleuten.

Het ontstaan van het portfolio

Natuurlijk heb ik wel even hoofdbrekers gehad. Want ik moest uit mijn comfortzone van ‘ver weg fotograaf’ van allerlei exotische onderwerpen naar natuurfotografie in mijn directe omgeving. Als start maakte ik daarom een overzicht van plekken in en rond Utrecht die mij al eens opgevallen waren tijdens wandelingen, fietstochten en woon-werkverkeer. Vaak zien deze locaties er op de dag helemaal niet zo interessant uit. Maar op het moment dat er bijzondere weersomstandigheden zijn zoals kletterende regen, mysterieuze mist, krakende vorst of een romantische sneeuwbui ontstaat een totaal andere sfeer. Vervolgens maakte ik voor deze plekken een overzicht van zonsopkomsten en -ondergangen en bepaalde wat mooie momenten zouden zijn daar te fotograferen. Nu was het alleen nog een kwestie van zoeken naar ‘onverwachte natuurmomenten’.

 

Haas, 2021

Haas.

Waar is natuurfoto-expositie ‘Onverwachte natuurmomenten’ te zien

Mijn eindresultaat is een expositie die is samengesteld uit 14 natuurfoto’s afgedrukt op grootformaat 100 x 150 cm en 24 foto’s die per 4 afgedrukt zijn op platen van 150 x 100 cm. Natuurfoto-expositie ‘Onverwachte natuurmomenten is te zien vanaf 31 augustus tot en met 30 november 2021 in Museum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1 in De Meern (Utrecht). Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10 tot 5. De toegang is gratis, maar de bezoekers worden wel verzocht vooraf een ticket te reserveren. Naast dat er nog veel meer in het museum te zien is, heeft het ook een heerlijk Grand Café.

Als je het leuk vindt mij te ontmoeten, graag een toelichting op de foto’s wilt of gezellig met mij even koffie wilt drinken bij het Grand-Café, laat het dan even weten. Ik woon namelijk 2 kilometer van het museum en zou best wel eens in de gelegenheid kunnen zijn even langs te komen. Stuur mij dan een persoonlijk bericht of een e-mailtje via de contactpagina van deze website als je komt. Hopelijk tot snel!

Natuurfoto-expositie Onverwachte natuurmomenten van Jody Zweserijn

Natuurfoto-expositie ‘Onverwachte natuurmomenten van Jody Zweserijn

Dubbel A4 jaarkalender 2022 te koop met 13 foto’s uit de expositie

Van 13 beelden uit de expositie heb ik een jaarkalender 2022 samengesteld die vanaf nu te koop is. Bij de expositie ligt een inkijkexemplaar. Je kunt de kalender voor € 29,50 ook hier aanschaffen: doe de betaling door middel van het scannen van de QR-code met je bankapp en geef je adresgegevens door via de e-mail op de contactpagina van deze website. De kalender wordt dan bij je thuisbezorgd.

QR-code Jaarkalender 2022 Onverwachte natuurmomenten

jaarkalender 2022 Onverwachte Natuurmomenten

Jaarkalender 2022 Onverwachte natuurmomenten per maand

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ria van de haar
Ria van de haar
2 jaren geleden

Afspraak met andere collega staat gepland… Tot gauw!

Wouter van de Weerd
2 jaren geleden

Gaaf hoor!
Ik kom binnenkort langs, ik ben erg benieuwd ?

Groetjes, Wouter