Reizen

New York City: fotografisch H-E-L-E-M-A-A-L losgaan…..

  • 12 oktober 2014

Wat heb ik er naar uitgekeken: een week lang fotograferen in New York. Op donderdag 18 september ben ik met een groepje van 10 fotografen onder begeleiding van Madelon van Dielen vertrokken naar New York. Zeven dagen later was ik weer thuis met rond de 2500 foto’s. We logeerden in een hotel met 1700 kamers in hartje Manhattan. Een hotel waar het dag en nacht druk is in de lobby en waar je alleen bij de balie kunt komen als je in een rij gaat staan met andere gasten die geleid wordt zoals de rijen bij de Efteling: al zigzaggend, tot je bij je bestemming bent. We kwamen in de loop van de donderdagmiddag aan in het hotel en ‘s-avonds na het eten zijn we direct naar Time Square gegaan. Ik heb hier wel geprobeerd te fotograferen, ook met HDR-techniek (drie foto’s maken met verschillende belichtingen en achteraf digitaal samenvoegen), maar ik kan nu niet zeggen dat ik zo kapot ben de resultaten. Op vrijdag zijn we naar Liberty- en Ellis Island geweest. Hier heb ik wel leuke foto’s gemaakt:

Lady Liberty, NYC, 19-9-2014 sized_DSC_2767_2114 sized_DSC_2873HDR

Na het avondeten zijn we naar de oever van East River gelopen om avondfoto’s te maken van de Brooklyn en Manhattan Bridge. We hebben zowel langere sluitertijden als panoramatechniek toegepast. Ik vond het heel leuk om hiermee bezig te zijn en ik ben ook enorm trots op de resultaten:

Brooklyn Bridge, NYC, 21-9-2014 sized_DSC_3092_2093a Brooklyn Bridge NY, 21-09-2014

Zaterdag o.m. naar Central Park. Als natuurliefhebber vond ik hier niet zo veel aan: een aangelegd park met allerlei asfaltpaden er doorheen. Maar hier gebeurt cultureel wel veel, wat dan uiteindelijk toch wel z’n charmes heeft:

sized_DSC_3120_2140 sized_DSC_3249_2146 sized_DSC_3396_2226 Central Park Impression, NYC, 20-9-2014

Zondag hebben we overdag door China Town, Little Italy en Soho gewandeld en heb ik het gepresteerd om de groep kwijt te raken. Gelukkig vond de groep mij terug, anders had ik de rest van de dag in mijn eentje kunnen doorbrengen. ‘s-Avonds hebben we o.m. Central Station aan de buiten- en binnenzijde gefotografeerd. Erg leuk weer, langere sluitertijden. En een zeer fotogeniek gebouw, zowel aan de buiten- als de binnenzijde. Er zijn hier veel films opgenomen.

Night at New York City, Central Station, 22-9-2014 Night at New York City, Central Station, 22-9-2014 sized_DSC_3995_2264

Maandag was een vrije dag, waar ik me bij een groepje heb aangesloten die in eerste instantie een dagtocht naar Washington wilde maken maar dit initiatief inruilde, omdat het niet haalbaar was, voor een helikoptervlucht boven The Big Apple. Heel gaaf, die helikoptervlucht, er was voor mij goed te fotograferen en ben weer lekker misselijk geworden ondanks een pilletje. Tegen zonsondergang zijn we Empire State Building opgegaan om de zonsondergang te fotograferen. E.e.a. ging gepaard met wat ellebogenwerk omdat het bovenop enorm druk was. Dit keer ben ik de groep wel definitief kwijt geraakt, dus lag ik eindelijk een keer op tijd op bed (Empire State Building stond op 500 mtr afstand van ons hotel).

sized_DSC_4149_2283 Sunset from Empire State Building, NYC, 23-9-2014 sized_DSC_4182_2286

Dinsdag hebben we een stevige rondwandeling gemaakt in de buurt van en door Central Park, waarna we ‘s-middag de metro naar wijk Williamsburg hebben genomen. Hier ontmoetten we Frank, een senior, die vroeger in de nu vervallen en gesloten suikerfabriek heeft gewerkt. Hij heeft ons een beetje rondgeleid en mooie graffiti-tekeningen laten zien. In de avond zijn we voor de derde keer terug geweest aan de oever van East River om de zonsondergang en skyline van Manhattan te fotograferen.

Graffiti of New York City, 24-9-2014 Graffiti of New York City, 23-9-2014 Graffiti of New York City, 23-9-2014

Woensdagochtend hebben we nog een fotografie-wandeling gemaakt door het Meatpacking District. Daarna naar het vliegveld. Donderdag ochtend vroeg waren we weer op Schiphol.

Kijk voor meer foto’s van New York City ook eens bij Steden: New York City!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Françoise haeck
9 jaren geleden

Ik krijg heimwee Jody. Ik was in NY in september 2014. Familiereis met zoon en zijn vriendin, en schoonzus en Franse vrienden. Musea, architectuur, lopen, fietsen. Ik logeerde in Brooklijn. Het museum in Brooklijn is heel bijzonder.

Ruud
9 jaren geleden

Hoi Jody,erg mooie foto’s,krijg weer heimwee. Ik ben s’avonds op Trump Tower geweest,was minder druk en je hebt dan ook Empire St Building op de foto,dus tip voor de volgende keer. Verder vind ik de avondfoto’s erg mooi. Benieuwd naar je volgende fotobestemming.gr. Ruud

menno
menno
9 jaren geleden

Het is toch weer genieten van je mooie foto’s.

Len fischer
Len fischer
9 jaren geleden

Oh, Jody wat prachtig. Nu ik dit allemaal bekijk, dan snak ik weer naar een weekje New York. Wat zul je genoten hebben en wat zul je blij zijn met het resultaat.

Monique Baart
9 jaren geleden

Wel apart om de foto’s zo te zien, wetende dat jij er zelf geweest bent. Ik zou anders niet in New York willen wonen. De foto’s zijn echt prachtig. Ze kunnen zo in een boek die over NY gaat.

Ik kijk opnieuw uit naar je volgende trip.