Bloemen en planten

Start van de meteorologische zomer 2014: dat moet gevierd worden!!!!

  • 3 juni 2014

1 Juni is de meteorologische zomer gestart en ik vond dit ik dat wel kon vieren met het vastleggen van onze prachtige Nederlandse natuur. Hiervoor heb ik voor zaterdagochtend de Dintelse Gorzen in Brabant uitgekozen en voor de zaterdagavond en zondagochtend Kwade Hoek bij Goedereede. Zondagmiddag wilde ik dan nog even langs de slikken en schorren van Oostvoorne rijden om te kijken of hier ook nog wat leuks te fotograferen zou zijn. Helaas dit weekeinde geen spectaculaire zonsopkomsten en zonsondergangen, maar over het weer en vooral het licht heb ik zeker niet te klagen gehad. Zaterdagochtend ben ik in alle vroegte naar de Dintelse Gorzen gereden. De Dintelse Gorzen liggen aan het water Volkerak en zijn eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten. Ik heb hier de uitgezette wandelroute gelopen, maar helaas was een heel stuk afgesloten in verband met het broedseizoen. Toch heb ik hier mooie foto’s kunnen maken, vooral macro. Ik ben o.a. een aantal Sint-Jacobsvlinders tegen gekomen. En de grote verrassing voor mij was de vlakte vlak bij de vogelkijkhut en grenzend aan het Volkerak: hier stonden ontelbare Orchideeën in meerdere kleuren: paars, roze en wit roze.

Uitzicht vanaf Dintelse Gorzen bij vogelhut, 31-5-2014

Sint-Jacobsvlinder op Rietorchis, Dintelse Gorzen, 31-5-2014

Na het middaguur en koffie en soep ben ik richting Ouddorp gereden. Ten eerste omdat ik ‘s-avonds in natuurgebied de Kwade Hoek wilde fotograferen. Ten tweede omdat ik hier mijn overnachtingsadres had: B&B De Hoagte. Eerst heb ik maar in de B&B ingecheckt. Zodoende kon ik nog even een middagdutje doen. Rond een uur of 6 ben ik naar de Kwade Hoek gegaan, waar ik tot na zonsondergang ben gebleven. Ik heb vooral van het strand, het licht en de zonsondergang genoten.

Ondergaande zon, Kwade Hoek, Goedereede, 31-5-2014

Kwade Hoek, 2014

Ook zondagochtend ben ik vroeg opgestaan om optimaal te kunnen genieten van het ochtendlicht. Het was helaas wel een beetje bewolkt. Ik ben lepelaars tegengekomen en een hert. Op het moment dat ik bij een bloemenveld kwam begon de zon te schijnen en zette het hele veld, dat vooral uit Ratelaar en Orchideeën bestond in goudkleurig ochtendlicht. Wat was dat een feest! In het veld stonden verschillende kleuren orchissen, en zelfs  Bijenorchissen, en ik heb één Vleeskleurige Duinorchis ertussen gevonden. Deze schijnt toch wel behoorlijk zeldzaam te zijn.

Veld vol Ratelaar en Orchis, Kwade Hoek, Goedereede, 1-6-2014 Bijenorchis, Kwade Hoek, 2014

 

 

Kwade Hoek, 2014

Tegen 10 uur ben ik terug gegaan naar de B&B waar ik verwelkomd werd met een fantastisch heerlijk en uitgebreid ontbijt. En dáár had ik inmiddels wel zin in! Nog even een uiltje geknapt en toen heb ik afscheid genomen van dit zeer gastvrije overnachtingsadres en ben ik doorgereden naar Oostvoorne. Hier ben ik nog even naar het Parnasiavlak geweest dat h-é-l-e-m-a-a-l vol stond met Orchideeën. Later ben ik nog even naar het strand gelopen. Maar hier zag het er niet héél spectaculair uit. Of ik was gewoon moe…… en vooral voldaan. Kijk vooral ook op de pagina Recente foto’s op deze website voor nog meer foto’s van dit prachtige weekeinde.

Kwade Hoek, 2014

 

 

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties