Landschappen

Waddenzee: zonsopgang en zonsondergang

  • 11 november 2014

Afgelopen weekend zou ik de “Kunstmaand” op Ameland bezoeken. “Een mooie gelegenheid om ook de Waddenzee aan vastelandzijde nog eens te bezoeken en te fotograferen. Donderdagavond was het laag water. Een gladde vlakte nodigde mij uit om het drooggevallen Wad op te lopen. Uiteindelijk zag ik ook een groepje mensen vanaf het Wad richting Moddergat lopen. Echter, vastgezogen door de modder viel ik bijna voorover op mijn snufferd. Helaas was er donderdagavond ook geen geweldige zonsondergang. Ik heb overnacht in een hele toffe B&B “The middle of nowhere” in Warfstermolen. Aangezien ik graag wilde proberen de zonsopkomst te fotograferen, ben ik ‘s-ochtends om 6.15 u al weer vertrokken bij deze B&B. Maar dit keer geen verloren moeite. De zonsopkomst was prachtig! Bij beide foto’s heb ik gebruik gemaakt van een ND grijsverloopfilter.

Waddenkust bij Moddergat, 7-11-2014 Waddenkust bij Moddergat, 7-11-2014

Wederom laag water. Aangezien ik de vorige avond ook al vast was komen te zitten, was ik extra voorzichtig. Maar verderop de Waddenzee in werden de palen alleen maar mooier. Stapje voor stapje toch steeds verder van de kust af. Het ging goed totdat ik op mijn schreden terug wilde keren. Plotseling blijf ik enorm vastzitten met mijn linker laars. Minutenlang ben ik bezig geweest om mijn laarzen weer los te krijgen. Uiteindelijk zag ik mezelf al op kousenvoeten en hangende pootjes richting kust soppen. Net op het moment dat ik om mijn moeder wilde gaan jammeren, lukte het toch om mijn laarzen te bevrijden en ben ik met gezwinde spoed terug richting kust gesopt. Maar wel met een kaartje vol met prachtige foto’s! Vervolgens ben ik richting Holwerd vertrokken, heb ik de boot gepakt en heb ik me in Buren aangesloten ben de “Kunstmaandgroep” onder leiding van Len Fischer. Van alle exposities die ik tijdens dit weekend heb gezien, hebben Maartje Roos, Günther Hauschildt en Sacha de Boer de meeste indruk op mij gemaakt. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zondagochtend heb ik vóór zonsopgang de fiets gepakt en ben ik naar Het Oerd gereden om te kijken of ik nogmaals de zonsopkomst kon “vatten”:

Het Oerd, Ameland, 9-11-2014 Het Oerd, Ameland, 9-11-2014

Ontroerend mooi vond ik het. Bij de eerste foto heb ik 2 ND grijsverloopfilters over elkaar heen gebruikt. Later ben ik Het Oerd zelf nog opgelopen en heb ik geprobeerd een rondwandeling te maken. Helaas strandde ik in een zeer nat gebied en aangezien ik mijn lesje gehad had ben ik netjes via dezelfde weg weer teruggelopen naar mijn fiets. Het bezoek aan “de Kunstmaand” op Ameland was op zich de moeite waard, maar nog leuker door ook aandacht te besteden aan “eigen expressie”.

Het Oerd, Ameland, 9-11-2014 sized_DSC_6489_2408

Kijk voor meer foto’s aan de Waddenzee ook eens bij “Recente foto’s”.

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Monique
Monique
9 jaren geleden

De foto’s van het wad aan vasteland zijde zijn prachtig. Dat was het vaststaan wel waard. Door de foto’s van het Oerd krijg ik zin om weer eens naar Ameland af te reizen en dan mijn amateur fotocamera mee te nemen 😉

Volg je hart en kom met meer mooie foto’s van je eigen keuze. alleen dan haal je het beste in jezelf naar boven.

Hartelijke groeten,
Monique

Ellen
Ellen
9 jaren geleden

Wow, Jody. Wat mooi!
wat een prachtige foto’s. en wat een verscheidenheid aan onderwerpen en sferen.
ik heb me net op jouw blog geabonneerd. en kijk al uit naar volgende foto’s.
hartelijke groeten
Ellen

Françoise haeck
9 jaren geleden

Woooh! Wat bijzonder mooi! Prachtig! Gefeliciteerd.