Slovenië

Dit jaar, juli 2014, heb ik mijn eerste fotoreis gemaakt, en deze was naar Slovenië. Republiek Slovenië is een land in Midden-Europa, aan de zuidrand van de Alpen. Het wordt begrensd aan Oostenrijk in het noorden, Italië en de Adraitische Zee in het westen, Kroatië in het zuiden en oosten en Hongarije in het noordoosten. Het land is klein, ongeveer zo groot als Nederland, dichtbebost en bergachtig en heeft ongeveer 2 miljoen inwoners die grotendeels katholiek zijn. Slovenië werd een soevereine staat nadat het op 25 juni 1991 zijn onafhankelijkheid uitriep. Vóór de onafhankelijkheidsverklaring maakte Slovenië deel uit van het voormalig Joegoslavië. Op 1 mei 2004 werd Slovenië lid van de EU. In 2007 nam Slovenië ook de euro aan. Het huidige Slovenië behoorde overigens eeuwenlang tot Oostenrijk. Mijns inziens doet Slovenië behoorlijk welvarend aan: waar ik geweest ben ziet alles er netjes uit, de infrastructuur (zowel de snelwegen als binnenwegen) zijn allemaal in goede tot uitstekende staat, de huizen zien er gemiddeld tamelijk goed uit, de mensen zijn enorm vriendelijk en het land oogt ook opgeruimd.

De fotoreis die ik gedaan heb, had macrofotografie als hoofdonderwerp en werd georganiseerd door Wildernistrek. De reis duurde 8 dagen. We hebben gelogeerd in één en hetzelfde pension “Logar” in  het dorpje Zerovnica in het Notranjka gebied. Slovenië is met z’n wilde bloemenweiden een leuk land voor macrofotografie. Daarbij heeft Slovenië meer dan 8500 grotten, waarvan we de Crizna Jama grot bezocht hebben, een grote toeristische attractie. En dan natuurlijk qua landschap nog het Karstgebergte én een stukje Mediterraans kustgebied, om niet te vergeten.

Lees ook eens mijn blog “Sovenië door de (macro)lens” of bekijk de de pagina “recente foto’s” met impressies van de natuur van Slovenië.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties