Bloemen en planten

Dagstart tussen de klaprozen…..

  • 16 mei 2014

Elke dag fiets ik over het fietspad tussen De Meern en Utrecht dat o.m. over de brug over het Amsterdam Rijnkanaal loopt. In de berm staan her en der groepjes klaprozen, soms aangevuld met gele lijnzaadbloemen. Een prachtig gezicht en een feestje om langs te fietsen. Afgelopen dinsdagavond hebben we met de Masterclass de nabespreking van het Hallerbos gedaan en vooruitgeblikt op 14 juni wanneer we bij een klaprozenveld gaan fotograferen. Enthousiast geworden van de zonnige ochtend op woensdag en de presentatie die wij dinsdagavond gehad hebben, besloot ik om vrijdagochtend in alle vroegte, vóór het werk, langs het fietspad een fotosessie te gaan doen. Om 5 uur ging de wekker. Gelukkig kon ik er niet goed uitkomen en ben ik wat later van huis gegaan, want de zon kon pas vanaf 6.15 u op de berm klaprozen komen. Ook het fotograferen was een uitdaging: de klaprozen staan op een vrij steile bermhelling en de berm is smal, dus je hebt al snel fietspad, brug, bebouwing en parkeerplaats bij de klaprozen in beeld. Toch heb ik er een paar mooie beelden aan over gehouden en was ik supertevreden met de leuke start van de dag.

sized_DSC_7648_1789aa

sized_DSC_7631_1791

sized_DSC_7637a

sized_DSC_7606_1790

sized_DSC_7635a

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ronald
Ronald
10 jaren geleden

Ik neem even de tijd om weer wat fotoopnamen-bekijken-schade in te halen. Wat prachtig is deze serie! Groot compliment!! De opname van de knop leek mij een prachtige situatie voor een focusstackexperimentje zodat je knop scherp in beeld krijgt. De techniek (inclusief bewerking) moet ik zelf ook nog meer onder de knie krijgen. Ik hoop zelf ook nog zo’n landje met klaprozen in het vizier te krijgen. Groetjes, Ronald.

Monique Baart
10 jaren geleden

Prachtige foto’s. Ik krijg meteen het gevoel om door het veld heen te lopen op een heerlijke zomerse dag.
Ik heb ook gezien dat je dezelfde voorliefde hebt voor de wadden en Schiermonnikoog. Wij komen daar ook geregeld. Toch eens concreter nadenken over een goede spiegelreflexcamera.
Hartelijke Groeten, Monique